Kombucha: Este elixir al vietii sau o simplă păcăleală?


Kombucha este considerat un fel de elixir al vieții, capabil să aducă diverse substanțe și substanțe nutritive benefice și să mențină intestinele curate. Pe net veti citi si ca este usor sa il pregatiti acasa. Cu toate acestea, vă invităm să luați cele mai hiperbolice informații cu un sâmbure de sare și să citiți cu atenție aceste rânduri.

Kombucha ce este și de unde vine

Kombucha este o băutură ușor efervescentă obținută prin fermentarea ceaiului cu o  colonie simbiotică de bacterii și drojdie . Este o băutură folosită pe scară largă de populațiile asiatice și de cele din Europa de Est, în special Rusia, unde kombucha este cunoscută drept „ciuperca chinezească”.

Se pare că aportul acestei băuturi a fost asociat cu depistarea efectelor benefice asupra sănătății, dar nu există suficiente dovezi științifice care să o susțină și nu poate înlocui în niciun caz aportul de medicamente tradiționale.

Apropo, prepararea necorespunzătoare a kombucha poate avea consecințe periculoase. În procesul de fermentație care duce la obținerea kombucha , se are în vedere utilizarea unei colonii de bacterii de diferite specii în cadrul culturii, inclusiv Gluconacetobacter xylinus , responsabil de transformarea alcoolului produs de drojdii în acid acetic a cărui funcție este de a inhiba creșterea bacteriilor dăunătoare. Deci, este un proces care trebuie guvernat cu grijă și pricepere extremă.

Mirosul și gustul caracteristic acestei băuturi se datorează și acidului acetic .

FOCUS: Sobacha , băutura „miracolă” japoneză făcută din hrișcă prăjită

Proprietăți Kombucha

Ideea de a considera această substanță drept „elixir de viață lungă” și în Occident derivă din unele studii care, însă, datează de la începutul secolului XX.

Printre proprietățile kombucha se pare că se numără și cea de a accelera metabolismul, datorită activității sale probiotice în tractul intestinal (scăzând astfel greutatea).

Chiar și tulburările articulare, insomnia și bolile de inimă ar părea să beneficieze de acțiunea acestei băuturi.

În plus, această băutură produce acid gluconic, substanța care este produsă și de ficat (care este însă prezentă și în miere, vin și fructe), care este un important agent de detoxifiere și ne ajută să purificăm organismul de diferite substanțe nocive.

Cu toate acestea, puțin scepticism sănătos nu strica : nu există studii științifice definitive care să aprobe toate beneficiile pe care le veți găsi uneori asociate cu acest preparat.

Prin urmare, este recomandabil să abordați aportul acestui produs cu precauțiile cuvenite, consultându-vă medicul de încredere pentru o opinie asupra stărilor dumneavoastră de sănătate . O atenție și o atenție și mai mare ar trebui acordate în cazul preparării băuturii pe cont propriu.


0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *