Infuzia de dafin, remediul natural puternic care calmează inflamația articulațiilor, reglează nivelul zahărului din sânge, ajută digestia și purifică ficatul


Dafinul, al cărui nume științific este Laurus nobilis, este o plantă aromatică veșnic verde care aparține familiei Lauraceae și se mândrește cu numeroase proprietăți benefice care pot fi exploatate sub formă de infuzie.

Planta, simbol al gloriei și înțelepciunii, este cunoscută încă din trecut pentru că nu este doar un remediu natural prodigios, ci și o plantă aromatică bogată în proprietăți.

Este indicat să bei o infuzie bună de dafin în cazul unor probleme specifice care trebuie rezolvate în mod natural.

De fapt, multe ingrediente active sunt concentrate în frunzele de dafin care oferă numeroase beneficii organismului nostru.

În special, frunzele de dafin sunt un concentrat de uleiuri esențiale, inclusiv eugenol. Acest ingredient activ conferă plantei proprietăți antiinflamatoriiantifungice și antibacteriene.

Dar planta este bogată și în vitamine, inclusiv vitaminele A, B, C care au putere antioxidantă utilă pentru contracararea radicalilor liberi și pentru întărirea sistemului imunitar.

Frunzele de dafin oferă, de asemenea, o parte de fibre și carbohidrați. În plus, remediul este un excelent remineralizant deoarece are o doză bună de minerale precum: magneziu, calciu și potasiu.

Multe beneficii ale remediului natural

Infuzia de dafin este recomandata pentru a calma durerile si inflamatiile articulare. Frunzele plantei au proprietăți calmante și antireumatice.

  • In acest caz puteti fierbe apa, cam un litru, si apoi adaugati 5 foi de dafin. Această infuzie poate fi apoi turnată în apa de baie. Așa este pregătită o baie terapeutică pentru a calma durerile musculare.

În caz de durere legată de artrită, se poate folosi ulei esențial de dafin.

Această infuzie este utilă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și, prin urmare, pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge.

De asemenea, remediul îmbunătățește circulația sângelui. De fapt, în dafin există mai mulți compuși care sunt capabili să regleze circulația sângelui. Astfel, remediul este indicat si pentru tratarea arteriosclerozei.

Planta aromatica se lauda si cu o putere detoxifianta. De fapt, ca remediu se sugerează curățarea și detoxifierea ficatului. Ingredientele active prezente in frunzele de dafin au proprietati hepatoprotectoare.

În plus, această plantă oferă acțiuni prețioase antibacteriene și antifungice utile pentru îndepărtarea bacteriilor și ciupercilor. Aceste proprietăți pot fi utilizate și local.

  • În acest caz, în prezența infecțiilor cutanate se poate prepara o compresă caldă cu o perfuzie.

Infuzia de laur ajută apoi digestia, contracarând episoadele de flatulență și colită.

Dar este recomandat și ca remediu pentru ameliorarea simptomelor gripei sezoniere . De aceea este recomandat pentru tratamentul: tusei, racelii, gripei, infectiilor tractului respirator.

Remediul ajuta apoi in caz de insomnie asigurand efecte relaxante. Această acțiune, împreună cu puterea sa antiinflamatoare, este utilă și pentru ameliorarea sindromului premenstrual .

Această infuzie poate fi folosită și împotriva mătreții ca ultimă clătire a părului. Planta este, de asemenea, un excelent respingător : frunzele uscate resping insectele.

Cum se prepară infuzia de dafin

Cel mai bun mod de a beneficia pe deplin de virtutile frunzelor de dafin este sa bei o infuzie sau un ceai de plante. Pentru a pregăti remediul aveți nevoie doar de:

  • 30 de grame de frunze de dafin uscate
  • apă

Trebuie doar să fierbeți apa și să adăugați frunzele uscate. Se lasa pe foc cateva minute si apoi se stinge lasand acoperit.

Apoi așteptați să se răcească băutura. În acest moment, poate fi filtrat și băut. Daca vrei sa imbunatatesti gustul infuziei de dafin, se poate indulci cu miere.

O varianta presupune si adaugarea de coaja uscata de lamaie care trebuie fierta impreuna cu foile de dafin.

Este indicat să bei infuzia miraculoasă dimineața pe stomacul gol, iar seara înainte de culcare.


0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *