Dieta Scarsdale: cum funcționează, meniul recomandat și limitele intrinseci


Chiar poți să slăbești în doar două săptămâni cu dieta Scarsdale ? Conceput în anii 1970 de cardiologul Herman Tarnower, care a publicat apoi cartea  The Complete Scarsdale Medical Diet în 1979 , care a devenit imediat un bestseller. Accentul acestei diete este un regim de 2 săptămâni cu conținut scăzut de grăsimi, carbohidrați și proteine. Acesta este motivul pentru care se numește dieta flash. Să încercăm să înțelegem ce alimente sunt permise și cum este combinată dieta chiar și în faza de întreținere.

Dieta Scarsdale: cum funcționează

Principiul de bază al acestei diete este că carbohidrații ar trebui redusi cât mai mult posibil, cum ar fi dieta săracă în carbohidrați  și dieta Atkins , în favoarea proteinelor. Prin urmare, este unul dintre numeroasele regimuri bogate în proteine, cum ar fi cea mai cunoscută dieta Dukan și dieta Plank .

După ani de studiu și experimentare, Dr. Tarnower a ajuns astfel la elaborarea unei diete de 1200 de calorii pe zi. Cei care reusesc sa duca la bun sfarsit aceasta dieta isi pot asigura o slabire intre 3 si 7 kg.

Defalcarea nutrienților este organizată astfel: 43% proteine, 34,5% carbohidrați și 22,5% grăsimi. Cumva, această combinație axată pe proteine ​​pare să amintească de Dieta Atkins, dar fructele și carbohidrații din cereale integrale sunt de asemenea incluse aici.

Dieta Scarsdale completă : 14 zile

La fel ca multe alte diete bogate in proteine , se bazeaza pe un regim foarte strict, care trebuie mentinut maxim 15 zile.

În fiecare zi poți alege din 5 meniuri diferite, care nu indică gramele pentru fiecare categorie de nutrienți, ci doar ce alimente să mănânci în mod specific.

Asta înseamnă că ai libertatea maximă de a gestiona porțiile, cu scopul de a educa persoana asupra alimentației corecte.

Trebuie să urmezi acest regim timp de 14 zile , teoretic fără să treci peste bord. După această perioadă de timp, intri în faza Keep Trim ,  faza de stabilizare , unde ai ocazia să variezi mai mult cu mâncarea. Această fază durează și 14 zile.

Întregul ciclu se poate repeta de câte ori se dorește, dar la distanță de timp. Unul dintre aspectele cu siguranță inovatoare este posibilitatea de a alege între meniuri vegetariene și meniuri low-cost , concepute pentru cei cu un buget redus de cheltuieli.

Dieta Scarsdale: plan

Să încercăm să vedem acum ce alimente sunt incluse în dietă. Să începem prin a preciza că uleiul și untul sunt desființate . Singurele condimente permise sunt condimentele,  lămâia și oțetul. De asemenea, zahărul nu este permis , cu excepția sub formă de îndulcitori.

Nu există gustări nici dimineața, nici după-amiaza. Pentru eventualele atacuri de foame se recomanda telina sau morcovii . Se recomandă să beți cel puțin 2 litri de apă pe zi . În plus, având în vedere aportul caloric scăzut, toate activitățile fizice care necesită multă energie ar trebui evitate.

Micul dejun este mereu același în fiecare zi: fructe + 1 felie de pâine integrală + cafea sau ceai  fără zahăr sau cu îndulcitor.

luni

 • prânz : carne și legume la grătar sau la abur
 • cina : peste sau crustacee slabe, salata, 1 felie de paine integrala si fructe.

marţi

 • prânz : fructe după bunul plac
 • cina : carne si legume

miercuri

 • prânz : ton și 1 fruct
 • cina : carne si salata cu legume

joi

 • prânz : două ouă, brânză proaspătă cu conținut scăzut de grăsimi, legume
 • cina : carne si legume

vineri :

 • prânz : brânză cu conținut scăzut de grăsimi, legume și 1 felie de pâine integrală
 • cina : peste sau crustacee slabe, salata mixta si 1 felie de paine integrala

sâmbătă

 • prânz: fructe în voie
 • cina : carne, salata mixta si fructe

duminică

 • prânz : carne și legume, fructe
 • cina : salata mixta si ton.

Dieta Scarsdale: întreținere

După aceste primele 14 zile, intri în faza de întreținere . În acest nou regim sunt integrate alimente neconsiderate anterior.

 • condimente , cum ar fi  ketchup -ul
 • măsline și murături
 • 1 pahar de vin sau bere pe zi
 • paste integrale și orez
 • lapte degresat
 • gemuri si marmelade fara zahar

Dieta vegetariană Scarsdale

Chiar și vegetarienii vor beneficia de această dietă, deoarece au fost furnizați înlocuitori de carne .

Undă verde apoi leguminoase precum fasolea , soia și alte proteine ​​vegetale. Regulile rămân aceleași, deci fără zahăr, fără condimente, fără alcool.

De exemplu, luni peștele este înlocuit cu două felii de brânză, în timp ce marți carnea face loc unui cartof fiert și brânză de vaci.

Dieta Scarsdale: opiniile medicilor

Această dietă proteică a fost aspru atacată tocmai din cauza acestei abordări și pentru că s-a considerat dezechilibrat între diferiții nutrienți. Deoarece carbohidrații sunt redusi la limită, energia necesară este preluată din proteine.

Cu toate acestea, ingerarea unor cantități mari de carne determină acumularea  de deșeuri metabolice azotate , care sunt foarte periculoase pentru sănătate. Pe termen lung există riscul de decalcifiere a oaselor (din cauza interzicerii laptelui), acidoză, uricemie și pietre la rinichi .

Trebuie reiterat faptul ca retetele recomanda urmarea dietei doar 2 saptamani, prin urmare organismul nu trebuie sa sufere astfel de consecinte definitive. Prin urmare, trebuie să fim atenți la bricolaj și să nu ne extindem peste 15 zile , crezând că vom mai pierde în greutate.

Important : consultați întotdeauna medicul dumneavoastră de încredere în prealabil și contactați un dietetician sau nutriționist pentru a verifica fezabilitatea acestei diete în funcție de starea dumneavoastră de sănătate. Femeile însărcinate ar trebui să evite cu siguranță acest lucru.


One Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *