Cum să utilizați curcuma pentru a trata artrita reumatoidă și inflamația


Turmericul este o legumă rădăcină care aparține familiei Zingiberaceae. Rădăcina este cultivată în toată India și în alte regiuni ale Asiei, dar și în Africa.

Acest condiment cu o culoare portocalie caracteristică, care amintește de șofran, se mândrește cu multe proprietăți vindecătoare.

Condimentul a fost folosit mult timp în scopuri medicinale în India și China, precum și în bucătărie pentru a da culoare și aromă preparatelor.

De câțiva ani, turmericul s-a răspândit în Occident nu doar ca condiment oriental pentru prepararea multor feluri de mâncare, ci și ca remediu.

Printre proprietățile sale vindecătoare cele mai apreciate se numără capacitatea sa de a calma durerea și de a opri orice procese inflamatorii din organism.

Studii recente au descoperit că turmericul poate trata durerea și inflamația cauzate de artrită. De fapt, ingredientele active sunt concentrate în rădăcină care au proprietăți antiinflamatorii puternice.

Acest lucru a condus la examinarea acțiunii sale asemănătoare medicamentelor asupra pacienților cu artrită. Astfel s-a constatat ca calmeaza simptomele subiectilor cu osteoartrita si artrita inflamatorie.

In cazul artritei inflamatorii ne referim la patologii precum: artrita reumatoida, artrita psoriazica, spondilita anchilozanta.

Din acest motiv, cei care suferă de aceste boli inflamatorii sunt sfătuiți să folosească turmericul în alimentația lor.

De fapt, condimentul poate fi folosit pentru a aroma legume, orez, supe, carne și pește.Reclame

În plus, cu condimentul puteți pregăti o infuzie și ceaiuri din plante, amestecând împreună alte ingrediente naturale. În special, combinația de miere și turmeric oferă diverse beneficii.

Luați suplimente pe bază de curcumină și curcumină

Un ingredient activ puternic este concentrat în turmeric: curcumina căreia i se datorează majoritatea beneficiilor pentru sănătate ale condimentului. Deși acest compus activ reprezintă doar 3-5% din întreaga compoziție a rădăcinii.

Deci, pentru a profita din plin de beneficiile curcuminei, experții recomandă să luați și suplimente pe bază de curcumină.

Dacă iei un supliment, poți asimila o concentrație de curcumină între 200mg și 1000mg. O doză care dă aproximativ 95% curcuminoizi.

În esență, curcuminoizii sau curcuminele sunt componentele pigmentului extras din turmeric și constituie constituenții săi bioactivi.

Acest condiment este util și pentru pierderea în greutate. Pentru a pierde kilogramele în exces este recomandat să combinați lămâia și curcuma.

Acest condiment, care poate fi luat și ca remediu natural, nu are efecte secundare sau contraindicații speciale.

Majoritatea oamenilor pot consuma în siguranță suplimente de turmeric sau curcumină.

Este bine insa sa tii cont de cateva avertismente inainte de a consuma acest tip de produs.

De fapt, unii oameni ar trebui să evite suplimentele cu curcumină din cauza potențialelor efecte negative . De exemplu femeile însărcinate sau femeile care alăptează.

În plus, turmericul ar trebui evitat de persoanele care au o deficiență de fier. Au fost apoi detectate interacțiuni farmacologice între ingredientele active ale turmericului și unii excipienți.

De aceea nu se recomanda in cazul administrarii de medicamente precum: anticoagulante, antiacide, sulfasalazina, medicamente pentru diabet.

În orice caz, este indicat să consultați medicul înainte de a începe să luați un supliment.


0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *