Ce să mănânci după un implant dentar pentru a facilita recuperarea postoperatorie


Dieta după o intervenție chirurgicală orală

Vânătăile, umflarea și durerea ușoară sunt frecvente după operația orală. Aceste efecte secundare pot limita funcția completă de mestecat. În plus, dieta necesită o atenție deosebită pentru a promova procesul de vindecare. 

În acest articol dorim să vă sfătuim ce să mâncați după operația de inserare a implantului dentar.

Implantologie, traumatisme post-chirurgicale și masticație

În ultimele decenii, tehnicile de implantare au fost perfecţionate cu scopul de a reduce traumatismele chirurgicale şi de a simplifica procesele de vindecare. În ciuda progreselor importante înregistrate, nu există nicio îndoială că pot apărea umflături și simptome ușoare dureroase după operația de aplicare a acului. Această condiție este deosebit de comună atunci când nu este posibil să se procedeze cu protocoale fără lambouri. Prima consecință este că acțiunea mecanică a mestecatului este limitată. În plus, ar trebui să luați toate măsurile de precauție necesare pentru a evita slăbirea cusăturilor sau a resturilor alimentare în răni. Planificarea dietei este un pas fundamental pentru a evita aceste complicații. Pentru a va face un implant dentar de calitate, va recomandam implant dentar drobeta turnu severin.

Ce să mănânci după implant dentar: indicații generale

Premisa fiecărei diete pentru zilele următoare unei intervenții chirurgicale bucale este să preferați mâncăruri moi (sau cremoase) și calde. În același timp, cel mai bine este să evitați alimentele acide și picante precum citricele, oțetul, lămâia, ardeiul și ardeiul iute. Excluzând aceste produse, regula este întotdeauna menținerea unei alimentații echilibrate. Pe cât posibil, respectă-ți obiceiurile și echilibrează-ți aportul alimentar în conformitate cu tabloul tău clinic și cu orice alte afecțiuni patologice. Mai simplu spus, dacă suferiți de diabet, nu mâncați cantități mari de budincă doar pentru că este caldă și moale.

Mese în prima zi după operație

A doua zi dupa aplicarea implantului nu este necesar sa renunti la micul dejun. Un cappuccino sau un ceai călduț cu biscuiți bine înmuiați poate fi luat în general fără o complexitate deosebită. Sunt bune si iaurtul la temperatura camerei si piureul de fructe (fara seminte). Dacă supele calde sunt întotdeauna o soluție valabilă pentru prânz, este posibil să preferați mesele mai mari. Prin urmare, vă recomandăm să fierbeți și să lăsați să se răcească toate legumele care nu sunt strunoase (dovlecei, dovleac, broccoli, ciuperci etc.). Puteți suplimenta proteine ​​cu brânză proaspătă, o omletă sau un file de pește alb fiert.

Dieta postoperatorie începând cu a treia zi

Traumele chirurgicale se rezolvă în câteva zile și în curând vei putea să mănânci din nou tot ce vrei și poți. Începând cu a treia zi, puteți reintroduce pastele bine fierte și carnea tocată. După o săptămână, dieta dumneavoastră poate reveni la ceea ce era înainte de operație. Cel puțin în primele două luni, avertismentul rămâne acela de a nu mesteca alimente prea dure (de exemplu, nuga și dulciuri) cu coroana tocmai aplicată. Este, de fapt, esențial ca osteointegrarea să fie perfect finalizată.

Recapitulare: dieta si obiceiurile bune dupa implant dentar

Mai jos este un rezumat al bunelor practici alimentare după aplicarea sistemului.

  • Evitați alimentele tari, prea reci, prea calde, acide, condimentate, cu semințe și boabe în primele trei zile
  • Echilibrează-ți dieta cu toți nutrienții și în conformitate cu starea ta generală de sănătate
  • Reintroduceți pastele și carnea tocată abia după trei zile
  • Reveniți la dieta normală după o săptămână
  • Nu fumați și nu faceți sport timp de o săptămână
  • Evitați alimentele foarte dure timp de cel puțin două luni.

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *