Beneficii avocado: „super fruct” cu o mie de proprietăți


Avocado este un fruct exotic folosit din ce în ce mai mult în gătit. Pentru sosuri, salate și multe altele, acest „super fruct” este cu adevărat un panaceu. Este un fruct cu un profil nutrițional foarte ridicat. Avocado este un fruct bogat în grăsimi mononesaturate care poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate. Dacă este consumat în cantități adecvate, este potrivit și pentru dietele sărace în calorii, să aflăm mai bine!

Beneficiile, proprietățile și caloriile avocado

Consumul de avocado aduce numeroase beneficii organismului, precum reducerea riscului cardiovascular, creșterea senzației de sațietate cu scădere în greutate în consecință și creșterea fertilității. Avocado are si proprietati aromatice si digestive si ajuta la combaterea dizenteriei, fiind un excelent astringent.

Avocado este bogat în calciu și potasiu, fibre și grăsimi mononesaturate, utile pentru combaterea diabetului. Bogat in vitamine: A, B1, B2, D, E, K, H, P. Consumul acestuia este deosebit de potrivit pentru copii și pentru cei care urmează o dietă vegetariană. Aproximativ 100 de grame de avocado au aproximativ 160 de calorii.

Avocado beneficii

Datorită proprietăților sale nutritive, beneficiile pentru sănătate ale avocado sunt cu adevărat numeroase. Aici sunt câteva:

  • Corelația dintre avocado și colesterol este acum cunoscută; în special, avocado reduce nivelul de colesterol și colesterolul LDL (rău), favorizând creșterea colesterolului HDL (bun).
  • Reduce riscul de cancer.
  • Reduce riscul de a dezvolta Sindromul Metabolic, o patologie caracterizată prin coexistența diverșilor factori, printre care hiperglicemia, dislipidemia și hipertensiunea arterială.
  • Promovează tranzitul intestinal și îmbunătățește nivelul de grăsimi și zahăr din sânge.
  • Reduce inflamația și, prin urmare, riscul de a dezvolta boli asociate cu aceasta.

Cum să mănânci avocado

Acest avocado este adesea folosit pentru salate sau consumat pe pâine. Pentru a-l mânca trebuie să-l cureți de coajă, să îndepărtezi sâmburele (căci ambele sunt necomestibile) și să folosești pulpa. Cel mai des este folosit pentru a face sos guacamole, dar este excelent și pentru îmbogățirea și pentru a face mai hrănitoare salate de fructe, salate, pește și pui. În plus, pâinea prăjită cu avocado sau sandvișurile cu avocado sunt foarte la modă, proaspete, estivale și foarte gustoase. Asortare excelentă cu somon afumat și ou. 

Mai puțin cunoscut este uleiul de avocado, de asemenea pentru uz alimentar. Un ulei cu profil chimic foarte asemănător cu cel al uleiului de măsline, pentru a fi folosit ca condiment sau ca ulei de prăjit. 

Cum să-ți dai seama dacă avocado este copt

Avocado trebuie cumpărat când este copt. Pentru a verifica dacă este apăsați ușor pe coajă, dacă este puțin moale (nu prea mult, vă rog), avocado este bun de mâncat. Daca totusi avocado este inca necopt si vrei sa-i accelerezi coacerea, sigileaza-l intr-o punga de hartie si tine-l la temperatura camerei pana ajunge la consistenta potrivita. Pentru a încetini însă procesul de coacere, îl puteți păstra la frigider.

Cât avocado poți mânca

Este important să nu depășiți aportul de avocado, deoarece – așa cum era de așteptat – este bogat în calorii. Cantitățile recomandate de avocado în dietă sunt de aproximativ 70 de grame pe zi.

Câte calorii are un avocado întreg

Având în vedere că în medie un avocado întreg cântărește în jur de 300 g și că partea comestibilă este în jur de 76% (prin urmare, în jur de 230 g), kcalul întregului avocado este în jur de 530.

Rolul avocado în dietă 

Bogat în grăsimi buneantioxidanțifibreminerale și vitamine, avocado este bun pentru:

  • Sistemul cardiovascular;
  • sistem nervos  
  • sistemul gastrointestinal;
  • longevitate.

Avocado din dietă trebuie considerat în principal ca o sursă de grăsime, care ar trebui să reprezinte aproximativ 30% din totalul aportului caloric zilnic.
Deși grăsimile din avocado sunt bune, ele îl fac un aliment extrem de energizant, prin urmare, este mai bine să nu abuzați de ele.

Când să evitați consumul de avocado

Nu sunt cunoscute efecte secundare ale avocado, cu toate acestea, acesta poate interfera cu Warfarina, un medicament anticoagulant, crescând riscul de coagulare a sângelui. În cazul terapiei anticoagulante, este foarte recomandat să vă adresați medicului dumneavoastră.


0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *