Banană verde sau coaptă, când este cel mai bun moment să o mănânci?


Dimineata sau in timpul zilei? Verde sau coaptă? Banana este cu siguranță unul dintre cele mai iubite fructe din lume. Apreciat de adulti si copii si plin de beneficii si proprietati.

A alege gradul potrivit de coacere și momentul ideal pentru a-l consuma înseamnă sporirea efectelor sale asupra organismului nostru.

Proprietățile și beneficiile bananei

Bogata in fosfor si vitamine , banana este un aliat excelent pentru stomac, pentru scaderea tensiunii arteriale si pentru intarirea sistemului imunitar.

Prietenul favorit al inimii, bogat în potasiu, este capabil să acționeze în mod semnificativ asupra atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale. Consumul său regulat previne, de asemenea, diferite forme de cancer, inclusiv cancerul de rinichi.

Dintre vitaminele B conținute de banane, un rol deosebit de important îl joacă vitamina B2 care ajută la eliminarea toxinelor și promovează sănătatea părului, a unghiilor și a pielii.

Vitamina B6 , pe de altă parte, împreună cu triptofanul și magneziul , stimulează corpul nostru să producă serotonină.Reclame

Dar banana este, de asemenea, bogată în fier și stimulează producția de hemoglobină . Acest lucru îl face fructul ideal pentru cei care suferă de anemie .

În sfârșit, conținutul ridicat de fibre ajută la funcționarea corectă a intestinului, în timp ce combinația de vitamine din complexul B și magneziu au un efect relaxant asupra sistemului nervos.

Verde sau coaptă? Pe care să o aleg

In functie de gradul de coacere, banana ofera diferite beneficii.

Cu cât este mai coaptă are un conținut mai mare de fibre, vitamina C, vitamina B, potasiu și antioxidanți.

Pe de altă parte, banana verde conține amidon rezistent. Prin urmare, este capabil să sature mai mult decât cel matur. Din acest motiv este recomandat persoanelor care țin dietă sau care au nevoie de un control atent al greutății.

Cel mai bun moment pentru a-l consuma

Dimineața fără îndoială. Este cel mai bun moment pentru a consuma fructe și nu doar banana. Excelent și ca gustare la mijlocul dimineții sau după-amiezii.

De evitat seara si mai ales dupa cina. Organismul nu ar avea timpul necesar pentru a-și arde caloriile și a asimila carbohidrații pe care îi conține.


0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *