Alimente care ajută la scăderea nivelului de acid uric în mod natural


În caz de hiperuricemie , care apare din cauza producției în exces și/sau a eliminării renale dificile a acidului uric, pot fi consumate alimente care ajută la scăderea nivelului de acid uric.

În unele cazuri, o acumulare de acid uric poate apărea în organism ca urmare a descompunerii purinelor.

O categorie de molecule prezente in diverse alimente in special in: fasole, fructe de mare, carne rosie grasa, pasare, bauturi carbogazoase, bere.

În condiții normale, acidul uric este eliminat din organism. Când este prezent în exces, se poate acumula și forma cristale. Acestea sunt responsabile pentru diverse probleme.

În caz de uricemie mare, este posibil să se întâlnească formarea de tofi gutosi la nivelul articulațiilor. Dar și pentru a dezvolta guta.

Dacă acidul uric se acumulează în urină fără a se dizolva, acesta rămâne în tractul urinar.

Astfel, poate da forma unor cristale mici care se pot agrega în boabe sau pietre. Complicațiile includ uropatia obstructivă.

Printr-o dietă ad-hoc este posibilă reducerea excesului de acid uric din organism.

Dar este bine să includeți unele alimente specifice în dieta dumneavoastră. Care actioneaza impotriva uricemiei mari intr-un mod complet natural.

Alimente care ajută la scăderea nivelului de acid uric

Există mai multe legume care pot reduce producția de acid uric, cum ar fi broccoli, castraveții și roșiile .

În plus, aceste legume sunt recomandate pentru a preveni acumularea de acid uric în sânge și formarea de cristale în articulații.

Chiar și anghinarea este recomandată în acest caz, deoarece conțin proteine, fibre și vitamine care stimulează diureza. Acest lucru reduce producția de acid uric. Și previne acumularea acestuia să provoace niveluri prea ridicate.

Un alt aliment benefic pentru această afecțiune este dovleacul . Deoarece este o sursă de mulți nutrienți care favorizează eliminarea acidului uric din organism.

De asemenea, puteți consuma ceapă pentru a obține efecte bune. În special, se recomandă un preparat foarte eficient.

Doar fierbeți ceapa și apoi adăugați puțin suc de lămâie. Acest remediu favorizează expulzarea cristalelor de acid uric.

De asemenea, țelina este recomandată datorită conținutului bogat de apă . De fapt, este considerat a fi unul dintre cele mai eficiente alimente care ajută la scăderea nivelului de acid uric.

Printre fructele recomandate pentru reducerea acumulării de acid uric și promovarea expulzării acestuia se numără cireșele datorită prezenței antocianilor.

De asemenea, se sugerează că merele reduc nivelul de acid uric din sânge. Din acest motiv, se recomandă consumul regulat.

Nu trebuie uitat rolul jucat de hidratare. Așa că este bine să nu neglijezi să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi pentru a rezolva hiperuricemia.

Dar și pentru a favoriza eliminarea toxinelor și a tuturor celorlalte reziduuri care tind să fie depozitate în organism.


0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *