Afrodisiace naturale: top 10 plante și alimente


1

Afrodisiace naturale

Am ajuns la concluzia că, oarecum așa cum se întâmplă în cazul remediilor homeopate, alimentele și preparatele afrodisiace funcționează mai ales atunci când cei care le consumă sunt convinși de eficacitatea lor (efectul placebo).

afrodisiace naturale

Dacă toți acești factori de origine psihică lipsesc, multe produse cu un presupus efect afrodisiac își pierd inexorabil eficacitatea. La urma urmei, dacă ne gândim bine, chiar și dorința sexuală este profund legată de factori psihici, precum și fiziologici.

Remediile pe bază de plante recomandate în prezența unei scăderi a dorinței sexuale sunt numeroase. Unele dintre acestea au la bază ierburi și plante bogate în substanțe cu proprietăți care nu au fost încă pe deplin clarificate, dar care ar putea avea de fapt o importantă acțiune afrodisiacă. Altele derivă din tradiția populară, care a fost mereu atentă la studiul virtuților stimulatoare ale plantelor și ierburilor.

2

Afrodisiace naturale: plante

Yohimba

Pausinystalia yohimbe este un arbore care crește în regiunile vestice ale continentului african (Nigeria, Camerun, Congo și Gabon). Din scoarța acestui copac se obține un alcaloid puternic numit yohimbină. Această substanță, utilizată pe scară largă înainte de apariția Viagra (care nu poate fi considerată un afrodisiac), este utilizată în tratamentul disfuncției erectile.

Yohimbina are capacitatea de a elibera și dilata vasele penisului, crescând fluxul sanguin și, în consecință, consistența și durata erecției (acțiune inhibitoare asupra receptorilor α-2 care stimulează contracția mușchiului neted vascular). Această substanță este cunoscută și pentru presupusele sale efecte de slăbire legate de stimularea sistemului adrenergic (secreție crescută de catecolamine).

Datorită efectelor secundare, acest medicament este interzis în unele țări. Acest alcaloid poate provoca migrene severe, insomnie și hipertensiune arterială.

Dozaj: 5 până la 6 mg de administrat de trei ori pe zi timp de opt săptămâni. Când vine vorba de preparate pe bază de plante, nivelurile de aport depind încă de produsul care poate fi mai mult sau mai puțin concentrat și purificat.

Muira Pauma

Muira Pauma este un copac mic care crește sălbatic în Brazilia de-a lungul malurilor râului Amazon. Din rădăcini și tulpină se obțin alcaloizi interesanți care, tot în acest caz, pot vindeca disfuncțiile sexuale atât la bărbați, cât și la femei. De fapt, aceste substanțe stimulează vasodilatația periferică și datorită producției crescute de oxid nitric.

Investigațiile asupra posibilelor efecte ale acestei plante au arătat că, în doze mari, extractele de Muira Puama alterează coordonarea mișcărilor din cauza creșterii acetilcolinei în mușchi rezultată din inhibarea masivă a colinesterazei (enzimă care descompune acetilcolina, o neurotransmitator important).

Ginkgo bilboa

Ginkgo bilboa este o planta tipica medicinei populare chineze dar si bine cunoscuta in tarile occidentale.

Proprietățile sale afrodisiace sunt legate de conținutul de terpenlactone și glicozide de ginkoflavone. Ambele clase de substanțe cu un nume neliniștitor sunt de fapt foarte utile în reglarea funcției circulatorii. Acțiunile lor vasodilatatoare sunt folosite nu numai pentru a crește dorința sexuală, ci și pentru efectul lor adjuvant în tratamentul bolii Alzheimer.

Extractele de ginkgo nu trebuie utilizate în asociere cu inhibitori ai agregării plachetare, cum ar fi heparina și aspirina și cu produse care cresc aciditatea gastrică, cum ar fi usturoiul și salcia.

Maca

Rădăcinile de Maca, cunoscute și sub numele de Ginseng Peruvian, sunt folosite pentru proprietățile lor energetice, afrodisiace și tonice. Fiind bogat in vitamine si fitohormoni, extractul de Maca ar putea creste in mod natural nivelul de testosteron (din care ar deriva presupusul efect afrodisiac), dorinta sexuala si cantitatea de spermatozoizi produsa.

Tot în acest caz există mai multe studii care mărturisesc proprietățile afrodisiace ale preparatelor pe bază de Maca. Alături de acestea mai sunt și alții care, așa cum se întâmplă adesea, le neagă punctual subliniind absența presupuselor efecte benefice. Conform acestor studii, extractele de Maca nu sunt capabile să-și țină promisiunile și nu cresc în mod apreciabil dorințele sexuale și nivelul hormonilor.

Damiana

Damiana este o plantă originară din Mexic și din sudul Statelor Unite. Extractele din această plantă au fost folosite pe scară largă de mexicani ca un puternic afrodisiac atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Din păcate, chiar și în acest caz nu există dovezi științifice clare cu privire la proprietățile reale ale plantei. Un studiu sugerează că unele substanțe prezente în Damiana pot avea efecte similare cu progesteronul și, prin urmare, pot contribui la reglarea ciclului menstrual și la creșterea libidoului la femei.

L- arginina

L-Arginina este un aminoacid care reglează numeroase funcții ale corpului. Dintre toate aceste funcții, arginina intervine și în sinteza oxidului nitri , substanță care induce vasodilatație prin scăderea tensiunii arteriale și creșterea aportului de sânge a țesuturilor. Acest efect ar putea contribui cumva la creșterea dorinței sexuale și a performanței prin creșterea fluxului sanguin către organele genitale.

Tribulus terrestris

Tribulus terrestris este o plantă care a fost folosită de multe secole în medicina tradițională chineză și indiană. Diverse cercetări atribuie acestei plante proprietăți afrodisiace puternice , capabile să crească fertilitatea masculină și feminină prin compensarea oricăror deficiențe hormonale. Evident, nici în acest caz nu pot lipsi studiile care demonstrează exact contrariul.

În acest moment, mai rămân de examinat alte trei plante (Tongkat Ali sau Eurycoma longifolia; Fo-Ti sau Polygonum multiflorum; Epimedium sau Epidmedium Sagittatum) dar preferăm să ne oprim aici și să încheiem cu o scurtă reflecție.

3

Afrodisiace naturale: alimente

ANASON

Anasonul este un afrodisiac foarte popular și polivalent. A fost deja folosit ca aliment afrodisiac de greci si romani care i-au atribuit puteri speciale. Mestecarea semințelor de anason ar trebui, prin urmare, să ajute la revigorarea dorințelor sexuale.

SPARANGHEL

Datorită și aspectului său, sparanghelul a fost întotdeauna considerat un aliment afrodisiac

AVOCADO

Vechii azteci au numit avocado „arborele testicular”, parțial din cauza formei fructului.

CAVIAR

Este un aliment bogat in zinc, un mineral esential pentru formarea spermatozoizilor.

ȘAMPANIE

Faima și prestigiul acestui vin, asociate cu acțiunea inhibitoare și incitantă a alcoolului, este ceea ce este necesar pentru a da o notă de romantism și senzualitate serii.

CACAO și Ciocolată

Pentru azteci era hrana zeilor. Ciocolata, cea buna, este bogata in antioxidanti si substante stimulatoare precum teobromina si feniletilamina.

SMOCHIN

Folosit de grecii antici pentru a sărbători recoltele în timpul unui ritual propițiator sexual

MIGDALE

Forma și bogăția în nutrienți fac din migdale un alt aliment cu presupuse proprietăți afrodisiace

CHILI

Condiment bine cunoscut și apreciat datorită presupuselor sale proprietăți afrodisiace. Datorită unor substanțe conținute de acesta, ardeiul iute stimulează vasodilatația periferică prin creșterea fluxului de sânge către organele genitale. Din acest motiv, ardeiul iute este, după toate probabilitățile, alimentul care mai mult decât oricare altul are baze științifice reale pe care se bazează proprietățile sale afrodisiace.

Consumul excesiv de ardei iute este contraindicat celor care sufera de aciditate gastrica, ulcere si gastroenterita.

STRDII SI MOLUSTE

Cunoscuți și apreciați încă de la romani pentru proprietățile lor afrodisiace, sunt, de asemenea, foarte bogați în nutrienți și minerale. Pot fi consumate cu o oarecare liniște sufletească chiar și de cei care suferă de colesterol ridicat (deși având grijă să nu exagerați).

ŞOFRAN

Un ingredient clasic în risotto alla milanese, este cunoscut ca aliment sedativ și emenagog (indicat în caz de dureri menstruale). Unii atribuie, de asemenea, proprietăți afrodisiace marcate acestei plante originare din Asia

Modul în care toate aceste alimente și condimente sunt combinate și preparate este esențial pentru menținerea puterii lor afrodisiace. Pentru a-ți cuceri partenerul, este deci foarte important să ai grijă de prezentarea felului de mâncare și de aromele acestuia, precum și de ingrediente.

Concluzii

4

Afrodisiacele chiar funcționează?

Anafrodizia este lipsa dorinței sexuale care poate fi legată de boli psihofizice congenitale sau dobândite (alterări hormonale, blocaje psihologice, stres sever etc.). În majoritatea cazurilor, originea problemei este de natură psihologică și poate ajuta convingerea că o anumită substanță poate reaprinde dorința pierdută (efect placebo). Atmosfera, intimitatea, complicitate și petrecut momente plăcute în compania partenerului ajută la revigorarea și mai mult apetitul sexual.

Acestea sunt aspectele mai mult sau mai puțin științifice și rațional acceptabile pe care se presupune că se bazează eficacitatea afrodisiacelor.

Numeroase cercetări științifice au demonstrat de fapt că puterea afrodisiacă a anumitor substanțe sau alimente este legată doar de un fenomen de sugestie psihică. Din punct de vedere farmacologic, însă, nu există date certe care să-i demonstreze eficacitatea.

Revenind puțin la pământ, orice persoană cu un minim de logică și-ar da seama că timpii destul de lungi ai proceselor digestive nu ar permite un efect afrodisiac imediat. Mai mult, credința conform căreia unele alimente au proprietăți afrodisiace în virtutea bogăției lor în substanțe esențiale pentru funcțiile sexuale nu are o bază științifică. Caviarul, de exemplu, este bogat în zinc, un mineral important pentru producerea spermatozoizilor, dar, dacă nu există o deficiență semnificativă, aportul acestei substanțe nu crește numărul de spermatozoizi produși.

Fără a merge prea departe, putem spune așadar că unele alimente și substanțe au de fapt proprietăți afrodisiace care se bazează mai ales pe factori psihologici și culturali (efectul placebo).


0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *