97% dintre oameni nu știu să gătească corect orezul. Cum să eliminați arsenicul printr-o metodă simplă


Orezul este cereala cea mai contaminată cu arsenic, o substanță toxică care se găsește în sol și apă, din acest motiv este bine să știi să gătești acest aliment în mod corect pentru a elimina această substanță.

Aceasta este o metodă simplă ignorată de majoritatea oamenilor. De fapt, 97% dintre oameni gătesc incorect orezul. Ca urmare, sănătatea și bunăstarea sunt puse în pericol.

Fiecare varietate de orez conține urme de arsenic, a relatat cu puțin timp în urmă site-ul revistei Telegraph. O știre care a stârnit multe îndoieli și întrebări.

Cantitatea de arsenic găsită în cereale se datorează utilizării îngrășămintelor și pesticidelor industriale. Care, odată folosite, rămân zeci de ani în solul plantațiilor de orez și sunt astfel absorbite de cereale.

Dacă consumi des această cereală și nu o gătești corespunzător, ești expus unui risc serios. Riști să absorbi toxine și substanțe nocive.

În cazul absorbției arsenicului de către organism, se pot dezvolta următoarele: boli cardiovasculareinsuficiență renalăcancer și diabet.

Din acest motiv este bine să pregătiți orezul în mod corect. Unii cercetători de la Universitatea Queen’s din Belfast au identificat metoda corectă de gătire a orezului.

Gătitul orezului cu sistemul de percolare elimină 85% din arsenul anorganic. Asa ca inainte de a pune orezul in oala este bine sa urmati cateva precautii.

Cum să gătești orezul în mod corect pentru a elimina arsenicul

Țările care consumă de obicei orez în alimentația lor îl curăță în urma unui adevărat ritual.

Japonezii, vietnamezii și coreenii spală orezul de 7 ori înainte de gătit. Această metodă poate fi folosită atunci când aveți scurt timp.

Dar cea mai bună metodă este să lăsați orezul la înmuiat peste noapte în multă apă. Astfel concentrația de arsen va scădea cu 80%.

În plus, dacă lași orezul la înmuiat, timpii de gătire se reduc. Chiar și aroma va avea o conotație diferită.

Iată cum se prepară orezul pentru a elimina arsenicul

Orezul face parte din dieta multor oameni, în special a celor care urmează o dietă. De aceea este bine să gătiți orezul în modul corect pentru a elimina arsenul.

Trebuie doar să iei porția de orez de preparat și să o lași în apă folosind un raport de 1 la 5.

Apoi o poți pune la fiert în apă preîncălzită. Când fierbe, reduceți focul la mic. Trebuie acoperit cu un capac și lăsat la fiert la foc foarte mic timp de aproximativ zece minute.

Un alt sfat este să nu deschideți capacul în timpul gătitului deoarece afectează prepararea acestuia.


0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *