3 ierburi vindecătoare de crescut acasă pentru a ține medicul departe


Cultivați acasă ierburi vindecătoare pentru a vă menține sănătos. Printre motivele care pot duce la recurgerea la remedii naturiste se numara si cele de tip sanatos.

Pentru aceasta ai putea decide să cultivi acasă diferite remedii naturale în ghivece simple.

Conform studiilor științifice, ierburile vindecătoare pot reduce vizitele la medic și consumul de pastile pentru boli comune precum: dureri de cap, probleme de stomac, gripă.

Așa că dacă ai spațiu pe terasă sau balcon, poți să-ți pui la încercare degetul mare verde cu cultivarea ierburilor vindecătoare.

Mai ales, crește aceste 3 ierburi vindecătoare acasă pentru a avea grijă de sănătatea ta.

Busuioc

Cunoscut și sub numele de sunătoare , busuiocul este cunoscut a fi unul dintre ingredientele de bază în pesto-ul italian. Francezii o consideră o plantă regală datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate.

Potrivit datelor dintr-un raport al Societății Regale Farmaceutice , extractul de busuioc sfânt ar putea reduce inflamația și umflarea cu 73% în câteva ore de utilizare.

Busuiocul este, de asemenea, cunoscut pentru puterea sa anti-îmbătrânire , așa că este printre plantele vindecătoare pe care le aveți la îndemână acasă.

Cercetările prezentate la conferința farmaceutică britanică au descoperit că extractul său ar putea contracara moleculele dăunătoare.

În plus, busuiocul este util pentru a preveni deteriorarea radicalilor liberi în creier, inimă și ficat.

Medicina traditionala recomanda folosirea frunzelor de busuioc pentru prepararea unei infuzii pentru calmarea stomacului in caz de indigestie.

În timp ce frunzele de busuioc pot fi mestecate pentru a calma tusea uscată. În schimb, pot fi aburite pentru a calma durerile de cap.

Dar remediul poate fi aplicat și pe înțepăturile de insecte pentru a calma durerea și pentru a elimina otrava. Iată câteva motive bune pentru a crește busuioc acasă printre cele mai eficiente plante vindecătoare.

Mai mult, cercetătorii europeni studiază eficacitatea acestuia împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, cum ar fi: enterococ, pseudomonas și stafilococ.

Printre ierburile vindecătoare de crescut acasă vă recomandăm și: aloe vera și mușețel

Aloe vera

În medicina tradițională, utilizarea aloe vera datează de 6.000 de ani în Egipt, unde a fost reprezentată pe multe sculpturi din piatră.

Acest remediu este cunoscut pentru tratamentul local al rănilor și al altor afecțiuni ale pielii .

Dar virtutile sale curative sunt cunoscute si in caz de: psoriazis, astm, diabet, epilepsie.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite a aprobat utilizarea sa ca aromă naturală pentru alimente.

Dar utilizarea aloe vera poate fi găsită și în produsele de înfrumusețare. Acesta este motivul pentru care ar trebui să fie cultivat acasă printre cele mai prețioase ierburi vindecătoare.

O recenzie publicată în revista britanică General Practice subliniază că aloe vera are beneficii digestive . De fapt, sucul său reduce iritația și favorizează vindecarea ulcerului gastric.

Sucul ameliorează, de asemenea, inflamația legată de sindromul colonului iritabil, colită și alte tulburări inflamatorii.

Muşeţel

Florile de musetel ofera diverse efecte benefice din punct de vedere medicinal.

Despre această plantă curativă îi cunoaștem virtuțile relaxante , de fapt este recomandată în caz de stres, anxietate și insomnie.

Din acest motiv, Head Automatica a încurajat utilizarea acestuia, reiterând că mușețelul poate fi folosit pentru a avea „nervi de oțel” .

Printre ierburile vindecătoare de crescut acasă, mușețelul oferă multe beneficii confirmate de știință.

Unele studii sugerează asocierea remediului cu alte plante fitoterapeutice.

În special, este un aliat pentru ameliorarea: dureri de stomac, arsuri la stomac, diaree, greață, hemoroizi. În plus, remediul este eficient împotriva rănilor bucale.

Mușețelul folosit local pe piele calmează iritația și promovează vindecarea rănilor.


0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *