Miere de păpădie: rețeta


Mierea de păpădie este de fapt un sirop de flori foarte simplu de făcut. Numele ii vine de la faptul ca odinioara era considerata mierea saracilor: ieftina si simplu de facut, se prepara primavara, cand infloreau papadiile, colorand pajistile.

Papadia, de fapt, este o plantă erbacee spontană care este comestibilă în întregime: flori, frunze, rădăcini, tulpini, fiecare parte are proprietăți purificatoare, digestive și remineralizante.

Desigur, aceste proprietăți sunt conținute și în mierea în sine. Este într-adevăr un remediu natural foarte puternic, capabil să amelioreze problemele digestive, acționând ca un expectorant și ameliorând activitatea ficatului.

Și este delicioasă: pe pâine prăjită, pe brânză, în salate, în iaurt și chiar și în ceai fierbinte.

Doar culege păpădie de la marginea câmpului și apucă-te de treabă pentru a obține această delicioasă!

Miere de păpădie: ingrediente și preparare

Ingrediente:

  • 100 g flori de păpădie
  • 300 ml apă
  • 1 suc de lamaie si coaja
  • 300 g zahăr

Spălați florile de păpădie, uscați-le și îndepărtați petalele. Puneți-le într-o cratiță și adăugați apă. Se pune la foc foarte mic si se lasa sa se ingroase. Între timp, tăiați o lămâie în jumătate, îndepărtați sâmburii și stoarceți-o direct în oala, apoi adăugați întreaga lămâie cu coaja, acoperiți și gătiți-o cu florile aproximativ douăzeci de minute.

Prezența citricelor nu numai că va îmbogăți preparatul cu aromă, ci și cu nutrienți utili pentru sănătate, precum vitamina C.

După ce a trecut timpul indicat, strecoară sucul și strânge-l bine pentru a se recupera cât mai mult. Se pune inapoi in cratita, se adauga zaharul si se pune totul la loc pe foc pentru aproximativ 40 de minute, amestecand continuu.

Intre timp, sterilizeaza borcanele si toarna mierea de papadie la finalul fierberii.

Proprietățile benefice ale mierii de păpădie

Consumul de Miere de Papadie aduce cu siguranta beneficii organismului. Printre particularitățile sale, este important să le recunoaștem pe cele principale:

  • Este un excelent diuretic, ajută la drenarea și eliminarea toxinelor și a excesului de lichide stagnante, de foarte multe ori cauza apariției retenției de apă și a excesului de grăsime adipoasă.
  • Este purifiant, precum și diuretic, din acest motiv este adesea inclus în diete (în special în dieta mediteraneană) deoarece restabilește echilibrul organismului într-un mod complet natural, mai ales este util pentru purificarea ficatului și a ficatului. rinichi
  • Este bogat in vitamine si este o sursa incontestabila de energie, o lingurita pe zi luata in stare bruta poate fi un excelent tonic natural (atentie la autenticitatea produsului)

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *